Hoofdcontent

Weinig inkomen?

Heb je te weinig geld om te sporten of bewegen bij een sportaanbieder?

BADkaart
Meedoen? Om mee te doen aan de activiteiten op deze site is er een BADkaart. De BADkaart is af te halen bij de receptie van bassisscholen, BSO's en het Figulusloket in het Kulturhus Dinxperlo en Kinderboerderij De Ahof Aalten. Op de BADkaart staan 6 strippen waarmee je 6 keer kunt deelnemen aan activiteiten hier op de website. Denk er wel aan dat jij, je eerst moet opgeven via deze website. De BADkaart is je deelnamebewijs met gegevens. Deze is persoons- of gezinsgebonden.

 

BADbiljet

In Bredevoort, Aalten en Dinxperlo kan betaald worden met het BAD-biljet. Een initiatief dat lokale ondernemers gaat steunen ten tijde van de coronacrisis, bedacht door Richard Jongetjes, Talentverbinder, in samenwerking met Stichting Aalten Promotie (SAP), Ondernemersfonds Dinxperlo (OFD), Figulus Welzijn, De Aaltense Uitdaging en de Provincie Gelderland. Door de Provincie Gelderland is 10.000 euro ter beschikking gesteld voor dit initiatief.

Een BAD-biljet is een biljet waarmee organisaties, bedrijven en instellingen mensen een blijk van waardering kunnen geven en tegelijkertijd de lokale middenstand kunnen ondersteunen. De initiatiefnemers wilden graag iets doen om het mensen en ondernemers wat gemakkelijker te maken in tijden van crisis. Steffan Rexwinkel van Figulus: “Hoe kun je gelden genereren die we uitgeven aan mensen die mooie dingen doen vanwege corona, maar hoe kunnen we tegelijkertijd ook de lokale middenstand steunen? Met het BAD-biljet helpen we beiden: we belonen mooie initiatieven met 'geld' dat terugvloeit naar de lokale ondernemers.” Gerrit van Veen van de OFD vult aan: “Het plan werd binnen drie dagen goedgekeurd door de Provincie.”