Hoofdcontent

Beperkt budget

Meedoen Pact
Is een burgerinitiatief om de armoede te bestrijden.

 

Meedoen regeling
Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Binnen onze gemeente kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal.
Met de regeling 'Meedoen' vergoedt de gemeente (een deel van) de kosten om mee te doen aan activiteiten in de samenleving. Klik op de titel voor meer informatie over deze regeling en/of het indienen van een aanvraag.
Let op! Deze regeling is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen en senioren.


Jeugd Sport- & Cultuurfonds
Alle kinderen zouden moeten kunnen sporten. Maar sporten kost geld. Voor veel ouders is dit geen probleem, maar voor veel anderen een enorme drempel. Daarom biedt het Jeugd Sport- & Cultuurfonds een kans. Het Jeugd Sport- & Cultuurfonds biedt namelijk kinderen uit minder financieel draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om lid te worden van een sport of cultuurvereniging. Het Jeugd Sport- & Cultuurfonds betaald voor deze kinderen de contributie en eventueel benodigde sportattributen, tot een totaal maximaal bedrag van €225,- per jaar per kind. Voor meer informatie s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl (Dinxperlo) of richard@talentverbinder.nl (Aalten en Bredevoort).


Kledingruilpunt Hip Zonder Knip
Hip Zonder Knip is het kledingruilpunt in het Kulturhus te Dinxperlo. U kunt uw eigen kleding (één op één) ruilen met de aanwezige kleding. Kleding die u inlevert moet wel heel zijn.
Adres: Terborgseweg 3, Dinxperlo
Dinsdag: 19.30 - 20.30 uur
Donderdag: 19.00 - 20.30 uur

 

Kledingruilpunt Mooi voor Nop
Mooi voor Nop is een een kledingruilpunt aan de Damstraat in Aalten. U kunt uw eigen kleding (één op één) ruilen met de aanwezige kleding. Kleding die u inlevert moet wel heel zijn.
Adres: Damstraat 4i, Aalten
Zaterdag: 10.30 - 12.30 uur

 

RepairCafé
Bij het RepairCafé draait het om (samen) repareren. U neemt kapotte spullen van thuis mee naar het RepairCafé en gaat er zelf of samen met een deskundige vrijwilliger mee aan de slag. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed enz. te repareren.
RepairCafé Aalten - De Hofnar
Adres: Polstraat 7
Iederen donderdag van 14.00 - 16.30 uur
RepairCafé Bredevoort - Kulturhus
Adres: Kruittorenstraat 1
Eerste vrijdag van de maand: 14.00 - 16.00 uur
RepairCafé Dinxperlo - Kulturhus
Adres: Terborgseweg 3
Eerste woensdag van de maand: 14.30 - 16.00 uur

 

Voedselbank
De Stichting Voedselbank Oost-Achterhoek deelt wekelijks voedselpakketten uit aan huishoudens, die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen.
De voedselbank is gevestigd in Aalten en Dinxperlo. Voor meer informatie: info@voedselbankachterhoek.nl