Hoofdcontent

Beperkt budget


Meedoenpact
Meedoenpact is een burgerinitiatief om inwoners binnen de gemeente Aalten die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen, door bijvoorbeeld de weg te wijzen naar passende hulpverlening of soms zelfs finaniële steun te bieden.
Download HIER de flyer.

 

Advies en ondersteuning door GRIP

Medewerkers van het GRIP-team helpen je met advies en praktische tips voor alles dat met geld te maken heeft. Gratis uiteraard. Deel je geldzorgen. Vraag tips om beter rond te kunnen komen met je geld. Vraag hulp bij de administratie of het aanvragen van een uitkering of toeslag. Of vraag advies bij een financieel-juridische kwestie.

Heb je meer hulp nodig? Dan brengt het GRIP-team je in contact met andere deskundigen die je verder kunnen helpen. Ook die hulp is gratis.

Wanneer en waar | Iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur bij De Ahof, Polstraat 9 in Aalten.

Afspraak maken | Een afspraak maken is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. Liever een afspraak op een ander moment? Bel: (0543) 49 33 33 en vraag naar de consulent Hulp bij geldzaken.

Download HIER de flyer met meer informatie.

Lees ook: www.de-band.nl/nieuws/maatschappij/413027/grip-op-je-knip-het-grip-team-helpt

 

Meedoenregeling
Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Binnen de gemeente Aalten kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal.
Met de regeling 'Meedoen' vergoedt de gemeente (een deel van) de kosten om mee te doen aan activiteiten in de samenleving. Klik HIER voor meer informatie over deze regeling en/of het indienen van een aanvraag.
Deze regeling is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen en senioren.

 

Jeugd Sport- & Cultuurfonds
Alle kinderen zouden moeten kunnen sporten. Maar sporten kost geld. Meestal is dit geen probleem, maar voor veel ouders een enorme drempel. Daarom biedt het Jeugd Sport- & Cultuurfonds een kans. Het Jeugd Sport- & Cultuurfonds biedt kinderen uit minder financieel draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging. Het Jeugd Sport- & Cultuurfonds betaalt voor deze kinderen de contributie en eventueel benodigde sportattributen tot een totaal maximaal bedrag van € 225,- per jaar per kind.
Mail voor meer informatie: richard@talentverbinder.nl


Kledingruilpunt Hip Zonder Knip

Hip Zonder Knip is het kledingruilpunt in het Kulturhus te Dinxperlo.
Je kunt je eigen kleding (één op één) ruilen met de aanwezige kleding. Kleding die je inlevert moet wel heel zijn.
Adres: Terborgseweg 3, Dinxperlo
Dinsdag: 19.30 - 20.30 uur
Donderdag: 19.00 - 20.30 uur


Kledingruilpunt Mooi voor Nop

Mooi voor Nop is een een kledingruilpunt aan de Damstraat in Aalten. U kunt uw eigen kleding (één op één) ruilen met de aanwezige kleding. Kleding die u inlevert moet wel heel zijn.
Adres: Damstraat 4i, Aalten
Zaterdag: 10.30 - 12.30 uur

RepairCafé
Bij het RepairCafé draait het om (samen) repareren. U neemt kapotte spullen van thuis mee naar het RepairCafé en gaat er zelf of samen met een deskundige vrijwilliger mee aan de slag. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed enz. te repareren.
RepairCafé Aalten - De Hofnar
Adres: Polstraat 7
Iederen donderdag van 14.00 - 16.30 uur
RepairCafé Bredevoort - Kulturhus
Adres: Kruittorenstraat 1
Eerste vrijdag van de maand: 14.00 - 16.00 uur
RepairCafé Dinxperlo - Kulturhus
Adres: Terborgseweg 3
Eerste donderdag van de maand: 14.00 - 15.30 uur

Voedselbank
De Stichting Voedselbank Oost-Achterhoek deelt wekelijks voedselpakketten uit aan huishoudens, die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen.
De voedselbank is gevestigd in Aalten en Dinxperlo. Voor meer informatie: info@voedselbankachterhoek.nl

Verenigings- en organisatie ondersteuning
Zie onderstaande flyer voor verenigings- en organisatie ondersteuning binnen de gemeente Aalten.

 

Flyer verenigings en organisatie ondersteuning gemeente Aalten