Hoofdcontent

Problemen met uw buren? Buurtbemiddeling!

Harde muziek, blaffende honden, parkeerperikelen, rotzooi...
Burenproblemen kunnen je woonplezier enorm verstoren.

Praat hierover met elkaar!

Lukt het niet? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling.Goed opgeleide vrijwillige buurtbemiddelaars helpen om openingen te vinden in het gesprek en samen te praten over oplossingen zodat het wonen weer fijn is.*

 

Buurtbemiddeling is gratis en deelname is vrijwillig

 

Hoe werk het?

Bel | Bel naar Buurtbemiddeling (06 2207 1122, maandag t/m donderdag van 10.00 - 14.00 uur). Je hoort direct of Buurtbemiddeling wordt ingezet.

Kennismaking | Buurtbemiddelaars komen bij je langs en nemen de tijd om naar jouw verhaal en het verhaal van je buren te luisteren.

Bemiddelingsgesprek | Als beide partijen ervoor open staan vindt er een bemiddelingsgesprek plaats op een neutrale plaats. Met behulp van de neutrale en onpartijdige bemiddelaars worden problemen uitgesproken en afspraken gemaakt. De bemiddelaars zijn gebonden aan geheimhoudingsplicht.

Nazorg | Na enkele weken neem Buurtbemiddeling contact op om te horen hoe het gaat en kijkt zonodig of er nog vervolgstappen nodig zijn.

Tips en informatie: www.problemenmetjeburen.nl

 

* niet geschikt voor conflicten waarbij er sprake is van verslaving, agressie, criminaliteit of psychiatrische problematiek.

 

Zie ook: www.aalten.nl/buurtbemiddeling