Hoofdcontent

Figulus Welzijn is een stichting in Aalten die zich in de meest brede zin van het woord bezighoudt met het welzijn voor alle inwoners van de gemeente Aalten. Ze ondersteunen het sociale netwerk en hebben daarbij extra aandacht voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Iedereen moet mee kunnen doen! Figulus werkt intensief samen met andere professionele organisaties zodat rechtstreeks doorverwezen kan worden wanneer dit nodig is. Ook ondersteunt Figulus Welzijn de ontwikkeling van nieuwe initiatieven. De basisactiviteiten zijn: kinderwerk, jongerenwerk, vluchtelingenwerk, ouderenwerk, wmo ondersteuning en ondersteuning bij de participatiewet.

 

De gemeente Aalten ligt in de Achterhoek en heeft ongeveer 27.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de kernen Aalten, Bredevoort, De Heurne en Dinxperlo. Om deze kernen liggen de buurtschappen Barlo, Dale, Haart, Heurne, 't Klooster, Lintelo en IJzerlo.

 


Estinea ondersteunt zo'n 1.000 mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Ruim 900 medewerkers en zo'n 430 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor hun levensgeluk.

 

Wanneer we ouder worden, ervaren we dat onze gezondheid vaak achteruitgaat. Het leven blijven leiden op eigen kracht wordt dan steeds moeilijker. Dan is het fijn om mensen om ons heen te hebben die ons helpen om zo lang mogelijk het leven te blijven leiden zoals we dat graag willen. Met 14 locaties en thuiszorg in de Oost Achterhoek is Marga Klompé één van de grotere ouderenzorgorganisaties in de regio. 

 

Careaz is er voor ouderen in het oosten van de Achterhoek. Zij kunnen rekenen op aandachtvolle zorg en ondersteuning, zowel thuis als op de locaties in de gemeenten Aalten, Berkelland en Oost Gelre. Careaz werkt vanuit de overtuiging dat ouderen mét de zorg die nodig is, kunnen blijven genieten van wat het leven te bieden heeft.